top of page

Kriaušių ir varškės pyragas su traškia kepure

Labai greito, švelnaus skonio varškės ir kriaušių pyrago su traškia kepure receptas.

Alfo receptas_varškės pyragas su kriaušėmis
VMG nuotr.

Kriaušių ir varškės pyragui iškepti reikia:

Tešlai:

  • 100 g margarino „Kepiniams“

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2 kiaušinių

  • 140 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 5–6 nedidelių nuluptų kriaušių

Varškės įdarui:

  • 250 g ekologiškos varškės DOBILAS

  • 100 g riebios grietinės

  • 1 kiaušinio

  • 30 g kukurūzų krakmolo

  • 1 vanilės ankšties

  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

Trupiniams:

  • 50 g margarino „Kepiniams“

  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 100 g granolos su obuoliais, migdolais ir cinamonu

  • Žiupsnelio druskos

  • Pagal poreikį – 20–30 g miltų

  • DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)


  1. Minkštą margariną sutrinkite kartu su cukrumi, palaipsniui supilkite kiaušinius, suberkite miltus kartu su kepimo milteliais. Sumaišykite.

  2. Trupiniams sutrinkite: margariną, cukrų ir granolą su obuoliais, migdolais ir cinamonu. Įberkite žiupsnelį druskos, jei reikia – miltų. Trupinius sudėkite į šaldytuvą.

  3. Varškės masei reikalingus ingredientus sudėkite į aukštą indą, vanilės ankštį perpjaukite per pusę, išskobkite ir sudėkite prie varškės (su sėklytėmis). Viską sutrinkite trintuvu ilgu kotu.

  4. Formą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pirmiausia sukrėskite tešlą, ją lygiai paskleiskite formoje. Sustatykite kriaušes. Užpildykite varškės kremu ir užberkite trupinius.

  5. Kepkite apie 60–70 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.

  6. Ataušusį pyragą pabarstykite cukraus milteliais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page