top of page

Kriaušių ir mocarelos užkandis (Receptas)

Norite kuo nors nustebinti ne tik artimuosius, bet ir svečius? Palepinkite juos sodriai švelnaus  skonio kriaušių ir mocarelos sūrio užkandžiu, kuriam ypatingo jaukumo suteikia namuose keptas paplotėlis. Nustebsite, kaip lengva “pagaminti” gerą įspūdį! 

Išsisaugokite receptą – tikrai pravers šventiniu laikotarpiu. 

kriaušių užkandis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS! 

 

4 asm.

Gaminimo laikas: 30 min.


Kriaušių ir mocarelos užkandžiui paruošti reikia:

  • 50 ml SUKČIUS natūralaus daržovių sultinio

  • 2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo 

  • Žiupsnelio druskos 

  • 2 stiklinių miltų 

  • 1 šakelės rozmarino

  • 4–5 šaukštų lydyto VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 1 didesnės kriaušės 

  • 2 šaukštelių SPILVA bruknių uogienės

  • 200 g mocarelos sūrio 

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • 1 saujelės pekaninių karijų 

  • Keleto šviežių mėtų lapelių

  • SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Genmaicha“ (patiekti)

Alfo Ivanausko receptas_kriaušių ir mocarelos užkandis_naminė tortilija
VMG nuotr.

  1. Į dubenį supilkite SUKČIUS natūralų daržovių sultinį, šaukštą DANSUKKER auksaspalvio sirupo, maišydami suberkite druską, miltus, smulkintus rozmarino lapelius ir supilkite lydytą VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“. Išmaišykite ir gerai išminkykite.

  2. Tešlą padalinkite į vienodo dydžio gabaliukus ir kočiokite plonu sluoksniu ant miltais apibarstyto paviršiaus.

  3. Kepkite įkaitintoje sausoje keptuvėje apie 20 sekundžių, paviršiuje pasirodžius pūslelėms tortiliją apverskite.

  4. Plonais griežinėliais supjaustykite kriaušę. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite iškeptą tortiliją, jos viršų patepkite SPILVA bruknių uogiene, išdėliokite kriaušės gabaliukus. Supilkite likusį DANSUKKER auksaspalvį sirupą, suberkite smulkintus rozmarino lapelius. 

  5. Kepkite įkaitintoje 190 °C orkaitėje apie 10–15 min.  

  6. Ant iškepusios tortilijos dėkite mocarelos gabalėlius, pagardinkite juodaisiais pipirais, smulkintomis pekaninėmis karijomis ir papuoškite mėtų lapeliais.

  7. Prie šio užkandžio puikiai derės SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Genmaicha“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos japoniškos arbatos ir kombučios skonių natos.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page