top of page

Kriaušių ir džiovintų vaisių čatnis (Receptas)

Čatnis – tiršta, saldžiai aštri, uogienę primenanti indiška užtepėlė, gaminama iš skirtingų vaisių, daržovių ir gausiai gardinama prieskoniais. Alfo pasiūlytas labai netikėtas kriaušių, pankolių, svogūnų ir įvairiausių džiovintų vaisių derinys šį pagardą daro tiesiog neatsivalgomą. 

Kriaušių derlių sunaudokite dar kūrybiškiau nei iki šiol. Be to, tai bus labai gardi valgoma dovana ne tik Kalėdų proga. 

kriaušių čatnis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

2 asm.

Gaminimo laikas: 10 min.


Čatniui pagaminti reikia:

  • 3 vidutinių kriaušių 

  • 1 vidutinio pankolio

  • ½ nedidelio svogūno 

  • 4–6 džiovintų slyvų

  • 4–6 džiovintų abrikosų

  • 2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus 

  • Keleto KOTANYI laurų lapų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio

  • 150 ml SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Genmaicha“ 

  • 50–70 ml baltojo vyno acto

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 330 g DANSUKKER cukraus marmeladams

  • 4–5 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI BBQ padažo „Roasted garlic“

  • Kieto sūrio DŽIUGAS „Mild“ brandinto 12 mėn. (patiekti)

  • GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“ (patiekti)GAIDELIS krekerių „Sūris“ (patiekti)


  1. Kriaušes nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, pankolius – taip pat. Nuluptą svogūną supjaustykite kubeliais, susmulkinkite džiovintas slyvas ir abrikosus.

  2. Į puodą su aliejumi sudėkite svogūnus, pankolius, KOTANYI laurų lapus, pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu, suberkite kriaušių gabaliukus ir išmaišykite. Troškinkite apie 15 min. 

  3. Supilkite SKONIS IR KVAPAS putojančią arbatą „Genmaicha“, sudėkite slyvas ir abrikosus. Gausiai pilkite baltojo vyno acto, įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite DANSUKKER cukrų marmeladams. Išmaišykite ir virkite 10 min.

  4. Supilkite KĖDAINIŲ KONSERVAI BBQ padažą „Roasted garlic“, išmaišykite.

  5. Galite laikyti stiklainėliuose. Atvėsintą čatnį patiekite su kietu sūriu DŽIUGAS „Mild“ brandintu 12 mėn., GAIDELIS pusrytainiais su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“ bei GAIDELIS krekeriais „Sūris“.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Gardžių atradimų.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page