#Alfasvienasnamuose video receptą rasite ČIA
Krevetėms su tropinių vaisių padažu pagaminti reikia:
500 g LOCAL OCEAN šviežių krevečių
2 skiltelių česnako
0,5 prinokusio mango
Kelių riekelių vid. dydžio ananaso
1 šaukštelio tarkuoto imbiero
1 pasifloros
50 g DVARO sviesto 82 % rieb.
SANTA MARIA akmens druskos
50 ml aštraus padažo
30 ml baltojo vyno
1. Susmulkinkite česnaką ir berkite jį ant LOCAL OCEAN krevečių.
2. Supjaustykite ananasą ir mangą. Nuskuskite imbierą ir patarkuokite ant vaisių. Įdėkite skiltelę smulkinto česnako. Išskobkite ir sudėkite pasiflorą.
3. Visus vaisius apkepkite keptuvėje su DVARO sviestu 82 % rieb, kepinkite tol, kol vaisiai pradės vos tižti. Iškepusius vaisius sudėkite į trintuvo indą, viską gerai sutrinkite. Pagardinkite SANTA MARIA akmens druska. Įdėkite aštraus padažo.
4. Šviežias krevetes apkepkite keptuvėje su sviestu ir česnaku 5–7 min, įpilkite vyno ir jį nugarinkite. Užberkite druskos.
4. Iškeptas krevetes patiekite su vaisių padažu.
ALFO PATARIMAI:
· Krevetes galite apkepti ir orkaitėje.
· Į padažą galite įdėti cukraus ar medaus, reguliuokite rūgštumą ir saldumą pagal Jūsų skonį.
· Galite papildomai įdėti mėgstamų smulkintų žalumynų.
· Likusį padažą galite panaudoti kitam patiekalui su vištiena, bet reikėtų jį suvartoti per 24 valandas.
Skanaus!