4 asm.
Žuvienei pagaminti reikia:
300 g krevečių
2 morkų
1 saliero stiebo lazdelės
1 svogūno
2 skiltelių česnako
100 g sviesto
2 laurų lapų
1 šaukštelio pomidorų pastos
1/2 stiklinės baltojo vyno
1 l TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
1 saujos krapų
300 ml grietinėlės
1 saujos česnakų laiškų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
100 g kalmariukų
4 langustų
60 g sūdytos lašišos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Krevetes nuvalykite. Morką, saliero stiebą, svogūną, česnakus susmulkinkite.
Puode ant vidutinės kaitros svieste apkepkite krevečių kiautus, smulkintas daržoves ir laurų lapus, kol sviestas pradės karamelizuotis. Sudėkite pomidorų pastą ir pakepkite dar dvi minutes nuolat maišydami. Supilkite baltąjį vyną ir troškinkite, kol vyno nugaruos maždaug perpus, tada supilkite mineralinį vandenį, sudėkite krapus ir troškinkite apie 20 minučių.
Gautą sultinį perkoškite per sietelį, sumaišykite su grietinėle ir užvirkite, pasūdykite.
Likusią morką supjaustykite plonomis juostelėmis daržovių skustuku, marinuokite kapotais česnakų laiškais, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi.
Krevečių kiautų ir grietinėlės sultinyje išvirkite krevetes, kalmariukus ir langustus.
Patiekite sriubą su virtomis jūrų gėrybėmis, juostelėmis pjaustyta sūdyta lašiša ir marinuotomis morkomis.
Gardžių atradimų.