Greitai ir nesudėtingai pagaminamas patiekalas, kuris galėtų tikti ir Kūčių vakarienei, bet sudėtyje yra kiaušinių, todėl tikrai labai tiks Kalėdoms. Krevečių ir menkės maltinukus tiesiog privalu išbandyti.
5 asm.
Gaminimo laikas: 45–50 min.
Krevečių ir menkės maltinukams pagaminti reikia:
400 g šviežios menkės filė
500 g didelių nevirtų ir valytų krevečių
1 mažo svogūno
2 skiltelių česnako
1 šaukštelio smulkintų krapų
4 vidutinių svogūno laiškų
1 kiaušinio
2 šaukštų džiūvėsėlių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
4 šaukštų sviesto skonio rapsų aliejaus
1. Menkę supjaustykite stambiais gabalėliais ir kartu su 300 g krevečių bei likusiais ingredientais (išskyrus aliejų) sudėkite į maisto smulkintuvą. Susmulkinkite iki vientisos masės.
2. Iš gautos masės formuokite delno dydžio paplotėlius, į vidų dėkite po 1–2 krevetes (priklausomai nuo dydžio, kurį naudojate) ir užlenkę kraštus suformuokite maltinukus. Kad būtų lengviau dirbti, šiek tiek susišlapinkite rankas vandeniu.
3.Suformuotus maltinukus kepkite įkaitintoje keptuvėje ant žemos kaitros su OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejumi. Kepkite apie po 3–4 min. iš abiejų pusių.
4. Iškeptus maltinukus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujoje šventinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.
Gardžių atradimų.