Moliūgų sriubos yra rudens sinonimas ir jas gaminti lengva ir greita. Tačiau moliūgų sriuba pagal Alfo receptą yra ne tik greitai ir lengvai pagaminama, bet ir ypatinga. Būtinai išbandykite šį paprastai nepaprastą receptą.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Moliūgų, salierų ir pomidorų sriubai pagaminti reikia:
500 g moliūgo (nulupto)
150 g saliero (nulupto)
100 g topinambo (nulupto)
1 svogūno
3–4 šaukštų OBELIŲ judros sėklų ir rapsų aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
2 KOTANYI laurų lapų
5 KOTANYI gvazdikėlių
700 ml vandens
2 NATUR COMPAGNIE ekologiškų vištienos sultinio kubelių
KOTANYI pipirų mišinio
260 g HEINZ konservuotų smulkintų pomidorų
1 česnako skiltelės
200 g mėgstamų konservuotų pupelių
100 g bulgariško salotų sūrio BRINZA
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Mėgstamų prieskoninių žolelių (laiškinių česnakų, kalendrų, petražolių)
1. Daržoves supjaustykite, dėkite į skardelę, išklotą sviestinu popieriumi. Apšlakstykite judros sėklų ir rapsų aliejumi, užberkite druskos, juodųjų pipirų. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 45 minutes, kol gražiai apskrus ir bus minkštos. Ant iškepusių daržovių berkite maltą kalendrą, laurų lapus, gvazdikėlius.
2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite ekologiškus vištienos sultinio kubelius. Kai užvirs, sudėkite visas keptas daržoves. Tada virkite 4–5 minutes. Įberkite pipirų mišinio.
3. Sudėkite konservuotus kapotus pomidorus. Įtarkuokite česnako, viską išmaišykite.
4. Išimkite laurų lapus. Sutrinkite sriubą su virtuviniu trintuvu.
5. Suberkite pupeles ir pavirkite 1 min., kai pradės burbuliuoti, nuimkite nuo ugnies.
6. Pilkite sriubą į dubenėlį, berkite smulkintų žolelių, galite įdėti likusių pupelių ir užbarstyti patrupinto sūrio.
ALFO PATARIMAI:
· Kuo mažesniais gabalėliais supjaustysite daržoves kepimui, tuo greičiau jos iškeps.
· Moliūgų rūšis šiai sriubai neturi didelės reikšmės.
· Sriubą galite valgyti su įvairiomis bandelėmis.
· Jei mėgstate mėsą, galite į sriubą dėti kepintos aštrios dešros arba vištienos.
Skanaus!