Gaminimo laikas: 45 min.
Porcijų skaičius: 10 porc.
Vidutinio sudėtingumo receptas
Kreminei moliūgų sriubai pagaminti reikia:
500 g sviestinio moliūgo
300 g morkų
200 g svogūno
20 g česnako
100 g saliero
100 g triušienos LAPINO PUOTA (troškinti, kepti)
500 ml grietinėlės
30 g margarino VILNIUS kepiniams
50 g žemės riešutų sviesto
50 g duonos traškučių Bon Chance BON DROPS fetos, šaltmėtės ir raudonėlio skonio
20 g ciberžolės
500 ml daržovių sultinio
Druskos
Baltų pipirų
Orkaitę įsigyti galite www.pigu.lt
1. Visas daržoves: moliūgą, morkas, salierą, svogūną, česnaką nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Puode išlydykite margariną VILNIUS kepiniams, sudėkite pakepinti svogūną ir česnaką.
3. Toliau į puodą sudėkite visas likusias daržoves ir prieskonius. Viską apkepkite, užpilkite daržovių sultiniu ir grietinėle, sudėkite žemės riešutų sviestą.
4. Kai sriuba užvirs, pavirkite apie 20 min. Kol sriuba verda, paruoškite triušieną LAPINO PUOTA. Pamarinuokite su druska, pipirais ir česnaku. Kepkite keptuvėje arba orkaitėje 10–15 min.
5. Išvirusią sriubą sutrinkite trintuvu, ant viršaus uždėkite iškeptą plėšytą triušieną ir dekoruokite Bon Chance BON DROPS fetos, šaltmėtės ir raudonėlio skonio duonos traškučiais ir žalumynais.
PATARIMAI:
Sriuba bus dar gardesnė, jei vietoje grietinėlės įpilsite kokosų pieno.
Garantuoju, kad ji patiks ir tiems, kurie nemėgsta kreminių sriubų, nes ši sriuba yra pilna įvairiausių skonių.
Sriubą galite pagardinti muskatu, kuris dar labiau sustiprins riešutų skonį.
Video receptas:
Skanaus!