Koks kalėdinis laikotarpis be spanguolių? Tačiau šį kartą ne kisielius, o neatsivalgomas sūrio
pyragas ir gėrimas, kuris tikrai Jus nustebins.
Video receptą žiūrėkite čia
6–8 asm.
Gaminimo laikas: apie 5–6 val.
Kreminiam spanguolių sūrio pyragui pagaminti reikia:
1 pakelio GAIDELIS sausainių „Spanguolė“
1 pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“
200 g VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“
400 g šaldytų spanguolių
8–10 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
½ stiklinės HAPPY DAY spanguolių sulčių
3 kiaušinių
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
500 g maskarponės sūrio
80 g PERGALĖ juodojo šokolado su spanguolėmis
50 g spanguolių (papuošimui)
Keleto rūgštynių lapelių (papuošimui)
1. GAIDELIO sausainius „Spanguolė“ ir „Kondensuotas“ susmulkinkite iki trupinių.
2. VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“ išlydykite keptuvėje.
3. Į kitą keptuvę suberkite šaldytas spanguoles, sudėkite 4–5 šaukštus DANSUKKER cukraus miltelių ir užpilkite #HAPPYDAY spanguolių sultimis.
4. Užvirkite ir toliau virkite apie 7 min., kol spanguolės suminkštės.
5. Išvirtas spanguoles ZYLE trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
6. Išlydytą margariną užpilkite ant sausainių trupinių ir išmaišykite.
7. Į kepimo formą sudėkite sausainių masę ir suformuokite pyrago pagrindą. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10 min.
8. Kiaušinius išplakite su likusiais cukraus milteliais, sudėkite tarkuotą citrinos žievelę.
9. Dėkite maskarponės sūrį ir gerai išmaišykite.
10. Į sūrio masę sudėkite trintas spanguoles ir vėl gerai išmaišykite.
11. Gautą masę supilkite ant sausainių pagrindo ir į vidų pridėliokite PERGALĖ juodojo šokolado su spanguolėmis gabaliukų.
12. Kepkite orkaitėje 125 °C temp. be vėjelio apie 1.5 val. Iškepusį pyragą atvėsinkite iki kambario temperatūros prieš dedant į šaldytuvą.
13. Šaldytuve laikykite apie 2 val.
14. Sustingusį pyragą papuoškite spanguolėmis ir rūgštynių lapeliais.
Gardžių atradimų.