Reikia:
4 obuolių
50–80 g traškių tešlainių arba saldžių krekerių
1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
100 g maskarponės
200 ml grietinėlės
1 citrinos sulčių
1 šaukštelio SANTA MARIA malto cinamono
Šviežiai grūstos SANTA MARIA akmens druskos (pagal skonį)
25 ml migdolinio arba kito mėgstamo stipraus alkoholinio gėrimo
Mėtų arba melisų lapelių (patiekti)
1. Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie 20–25 min. Obuolių nelupkite.
2. Sutrupinkite tešlainius iki smulkių trupinių – tai galite padaryti trintuvu arba kočėlu, įberkite SANTA MARIA malto cinamono ir paskaninkite šviežiai grūsta SANTA MARIA akmens druska. Sumaišykite.
3. Grietinėlę išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, sumaišykite su maskarpone, įberkite tarkuotos citrinų žievelės.
4. Iškeptus obuolius sutrinkite kartu su migdolų likeriu (arba brendžiu, konjaku). Obuoliai turi būti rūgštesnio skonio, tad paskaninkite juos citrinos sultimis, jei reikia.
5. Patiekimo puodeliuose sluoksniuokite trupinius, obuolius, kremą. Viršų užberkite trupiniais, bet tik pusę deserto ploto. Puoškite melisų arba mėtų lapeliais.
Skanaus!