Savo šventiniam stalui pagaminkite greitai ir lengvai paruošiamą sūrio pyragą, kuris visus nustebins ne tik išvaizda, bet ir skoniu.
#Alfodidysiskulinarinissou laidas žiūrėkite čia
16 cm forma
Sūrio pyragui su avietėmis pagaminti reikia:
Pagrindui: - 1 ½–2 pakelių GAIDELIS sausainių „Šokoladas“ ir GAIDELIS sausainių „Spanguolė“ - 80–90 g ištirpinto sviesto
Įdarui:
- 500 ml plakamosios grietinėlės
- 400 g kreminės varškės
- 70 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ - 10–15 g liofilizuotų aviečių - 8–10 g „Matcha“ arbatos miltelių - 20 g želatinos - Mėtų lapelių
16–18 cm skersmens formos (jei žiedas – užklokite maistine plėvele ir padėkite ant tvirto pagrindo) šonus išklokite acetatine juosta.
Sutrinkite GAIDELIS sausainius „Šokoladas“ ir GAIDELIS sausainius „Spanguolė“ smulkintuvu, supilkite į trupinius sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite formos apačią. Gerai prispauskite. Jei norite, galite iš trupinių suformuoti kraštelius.
„Matcha“ miltelius užpilkite 50–60 ml grietinėlės, išmaišykite. Tą patį padarykite su avietėmis. Ir trumpam atidėkite.
Želatiną mirkykite 100 ml vandens, išbrinkinkite, ištirpinkite.
Grietinėlę išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, pabaigoje sudėkite kreminę varškę, išmaišykite ir supilkite želatiną.
Padalinkite pusiau. Į vieną pusę įmaišykite dalį su arbata, į kitą – su avietėmis. Jei norite, galite palikti kažkiek ir baltos masės. Tada labai atsargiai viską grąžinkite į vieną dubenį, vienu judesiu (ne daugiau) sumaišykite – taip, kad spalvos nesusimaišytų ir sukrėskite į formą.
Dėkite į šaldytuvą sustingti.
Sustingusį tortą išimkite iš formos ir puoškite avietėmis bei mėtomis.
Skanaus!