Tiršta, kvapni, umamio skonio pilna grybų ir pupelių sriuba nuo šiol bus jaukumo etalonas. Pagal šį Alfo receptą ją pagaminsite greitai ir lengvai.
2 asm.
Kreminei grybų ir pupelių sriubai be grietinėlės pagaminti reikia:
2 didelių svogūnų
2–3 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus
12–16 skiltelių česnako
2 vidutinių „Eringi“ grybų
7–8 pievagrybių
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI amerikietiškų bulvyčių prieskonių
400 g konservuotų pupelių
1 kupino šaukšto miso pastos
500 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
20 g DŽIUGAS 18 mėnesių brandinimo kietojo sūrio
¼ citrinos žievelės
1 saujos skrudintų duonos gabalėlių
Keleto kalendros lapelių
1. Svogūnus supjaustykite kubeliais. Berkite į keptuvę, pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus ir
apkepinkite.
2. Česnakus supjaustykite griežinėliais. Kai svogūnai gražiai apskrus, suberkite ir česnakus.
Apkepinkite.
3. „Eringi“ grybus, pievagrybius supjaustykite tokio dydžio gabalėliais, kad būtų skanu valgyti iš
šaukšto. Pusę grybų kiekio suberkite į keptuvę su česnakais ir svogūnais. Berkite KOTANYI
juodųjų pipirų ir KOTANYI amerikietiškų bulvyčių prieskonių. Viską išmaišykite ir apkepinkite.
4. Berkite didesnę dalį pupelių (šiek tiek palikite sriubai papuošti). Viską išmaišykite ir kepinkite
toliau. Dėkite miso pastos, išmaišykite, pilkite TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens. Viską maišykite ir virkite. Tik neperkaitinkite.
5. Viską supilkite į ZYLE kokteilinę ir sutrinkite.
6. Įkaitinkite keptuvę, suberkite likusius pjaustytus grybus, pilkite rapsų aliejaus ir kepinkite. Prieš baigiant, įpilkite KIKKOMAN sojų padažo, berkite pupelių, maišydami pakaitinkite apie 1 min.
7. Į dubenį pilkite sriubos, patarkuokite DŽIUGAS 18 mėnesių brandinimo kietojo sūrio, citrinos
žievelės, dėkite apkepintų grybų su pupelėmis, duonos skrebučių. Papuoškite kalendrų lapeliais.
PATARIMAI
1. Jei norite mažiau azijietiško poskonio, vietoj sojų padažo galite tiesiog įberti druskos.
2. Sriubos tirštumą galite reguliuoti įpildami mėgstamo sultinio arba vandens su miso pasta.
3. Šioje sriuboje taip pat labai tiktų kepinta vištiena, galite jos gabaliukų užberti kartu su duonos
skrebučiais.
Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.
Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.
Skanaus.