top of page

Krembriulė pusbrolis kremas „Catalana“ (Receptas)

Palepinkite save patiekalais, kuriuos pagaminsite žaibiškai. Alfas atskleidė, kaip lengvai

paruošti kremą, kuris yra tikras krembriulė pusbrolis.


kremas Catalana_Alfo receptas
VMG nuotr.

4–5 asm.

Gaminimo laikas: apie 3 val.


Kremui Catalana paruošti reikia:

  • 500 ml pieno

  • 4–5 cinamono lazdelių

  • Žiupsnelio tarkuotos apelsino žievelės

  • 2 puodelių NESPRESSO espreso kavos

  • 4 kiaušinių trynių

  • 125 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  • 2–3 riekelių GARDĖSIS juodos duonos „Bočių“

  • ½ šaukšto sviesto

  • 1 saujelės aviečių

  • TALER arbatinių traškučių (patiekimui)

1. Į prikaistuvį supilkite pieną, sudėkite cinamono lazdeles ir tarkuotą apelsino žievelę.

Supilkite NESPRESSO espreso kavą.

2. Užvirinkite ir palikite pastovėti 5–10 min.

3. Į ZYLE daugiafunkcinį virtuvinį kombainą sudėkite kiaušinių trynius ir

DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų. Išplakite iki purios masės.

4. Į kiaušinių masę per sietelį supilkite pieno ir kavos mišinį, sudėkite kukurūzų

krakmolą ir kaitinkite iki 95 °C temp. 3–4 greičiu apie 15 min., kol sutirštės.

5. Sutirštėjusią masę supilkite į indelius ir laikykite šaldytuve apie 2–3 val., kol sustings.

6. GARDĖSIS juodos duonos „Bočių“ riekeles sutrupinkite.

7. Keptuvėje sumaišykite duonos trupinius, rudąjį cukrų ir sviestą. Kaitinkite, kol cukrus

karamelizuosis ir apdengs trupinius. Atvėsinkite.

8. Sustingusį kremą apibarstykite karamelizuotais duonos trupiniais ir papuoškite

šviežiomis avietėmis.

9. Galite patiekti su TALER arbatiniais traškučiais.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page