Palepinkite save patiekalais, kuriuos pagaminsite žaibiškai. Alfas atskleidė, kaip lengvai
paruošti kremą, kuris yra tikras krembriulė pusbrolis.
4–5 asm.
Gaminimo laikas: apie 3 val.
Kremui Catalana paruošti reikia:
500 ml pieno
4–5 cinamono lazdelių
Žiupsnelio tarkuotos apelsino žievelės
2 puodelių NESPRESSO espreso kavos
4 kiaušinių trynių
125 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
2–3 riekelių GARDĖSIS juodos duonos „Bočių“
½ šaukšto sviesto
1 saujelės aviečių
TALER arbatinių traškučių (patiekimui)
1. Į prikaistuvį supilkite pieną, sudėkite cinamono lazdeles ir tarkuotą apelsino žievelę.
Supilkite NESPRESSO espreso kavą.
2. Užvirinkite ir palikite pastovėti 5–10 min.
3. Į ZYLE daugiafunkcinį virtuvinį kombainą sudėkite kiaušinių trynius ir
DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų. Išplakite iki purios masės.
4. Į kiaušinių masę per sietelį supilkite pieno ir kavos mišinį, sudėkite kukurūzų
krakmolą ir kaitinkite iki 95 °C temp. 3–4 greičiu apie 15 min., kol sutirštės.
5. Sutirštėjusią masę supilkite į indelius ir laikykite šaldytuve apie 2–3 val., kol sustings.
6. GARDĖSIS juodos duonos „Bočių“ riekeles sutrupinkite.
7. Keptuvėje sumaišykite duonos trupinius, rudąjį cukrų ir sviestą. Kaitinkite, kol cukrus
karamelizuosis ir apdengs trupinius. Atvėsinkite.
8. Sustingusį kremą apibarstykite karamelizuotais duonos trupiniais ir papuoškite
šviežiomis avietėmis.
9. Galite patiekti su TALER arbatiniais traškučiais.
Gardžių atradimų.