10-12 vnt.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Zzz 2 val.
Reikia:
20 g šviežių mielių
50 g cukraus
300 g miltų
150 ml pieno
50 g sviesto
1 nubraukto šaukštelio kardamono
Žiupsnelio druskos
Patepti ir pabarstyti:
50 g sviesto
50 g cukranendrių cukraus
1 šaukštelio cinamono
1 kiaušinio (patepti)
Perlinio cukraus (pabarstyti)
1. Dubenyje ištrinkite mieles su šaukštu cukraus, įberkite šaukštą miltų ir užpilkite šiltu, bet ne karštu pienu. Palikite, kad suaktyvėtų mielės – maždaug 15 min.
2. Sviestą ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite, kad nebūtų karštas.
3. Suberkite į dubenį cukrų, išmaišykite, po to – persijotus kartu su kardamonu miltus, druską, vėl išmaišykite ir tuomet supilkite sviestą. Minkykite tešlą, kol bus glotni ir lygi. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele. Kildinkite apie valandą.
4. Ištirpinkite sviestą, skirtą patepti. Sumaišykite cukrų su cinamonu.
5. Tešlą iškočiokite maždaug 0,5 cm storio. Patepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite cukranendrių cukraus bei cinamono mišiniu. Susukite tešlos lakštą į vyniotinį. Supjaustykite vyniotinį beveik trikampiais gabalėliais, paliekant šiek tiek sujungimo ties siaurąja dalimi, sudėkite juos į išklotą kepimo popieriumi skardą ir palikite kildintis šiltoje vietoje.
6. Po maždaug 40 min. medinio šaukšto galu švelniai prispauskite bandelę išilgai, tada paplakite kiaušinį su šaukštu vandens ir patepkite plakiniu bandeles. Pabarstykite viršų perliniu cukrumi.
7. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Aušinkite ant grotelių.