Labai skanios, labai paprastos, labai efektingos ir greitai pagaminamos bulvių ir pomidorų salotos su ančiuviais, kaparėliais ir majonezu.
4 asm.
Bulvių ir pomidorų salotoms pagaminti reikia:
400 g mažų bulvyčių
Alyvuogių aliejaus (kepti)
Itališkų žolelių prieskonių mišinio (apibarstyti)
150 g švelnaus skonio majonezo
1 prinokusio avokado
4–5 ančiuvių filė
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 citrinos sulčių
20–30 ml DANSUKKER šviesiojo sirupo
Natūralaus jogurto (pagal poreikį)
400 g pomidorų
20–30 g kaparėlių
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI įvairių spalvų pipirų
Įvairių žalumynų (papuošti)
1. Bulvytes apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite itališkomis žolelėmis, KOTANYI druska ir kepkite įkaitintoje 180 °C temp. orkaitėje apie 15–20 min.
2. Majonezą, avokado minkštimą, ančiuvius ir tarkuotą citrinos žievelę sutrinkite trintuvu.
3. Pagardinkite citrinos sultimis ir DANSUKKER šviesiuoju sirupu. Jei labai tiršta, konsistenciją reguliuokite natūraliu jogurtu.
4. Sudėliokite bulvytes ir pomidorus lėkštėje, užberkite kaparėlių, papuoškite žalumynais ir patiekite su padažu bei šviežiai grūstais KOTANYI įvairių spalvų pipirais.
Skanaus.