4 asm.
1 valanda 15 minučių
Reikia:
1 citrinžolės stiebo
3 smulkintų skiltelių česnako
1 susmulkintos šviežios aitriosios paprikos
1 šaukštelio tarkuotos šviežios imbiero šaknies
2 šaukštų aliejaus
2 nedidelių morkų
1 vid. dydžio saldžiojo svogūno
400 ml kokosų pieno
800 ml vištienos arba daržovių sultinio
300 g vištienos filė
2 šaukštų žuvies padažo
1 šaukšto austrių padažo
1 žaliosios citrinos sulčių
1 šaukštelio rudojo cukraus
Kalendrų ir svogūnų laiškų (patiekti)
Žiupsnelio druskos
1. Citrinžolę pamuškite plaktuku. Į keptuvę su aliejumi sudėkite česnakus, citrinžolės stiebą, imbierą bei paprikas ir trumpai apkepkite.
2. Supjaustykite svogūną, morkas ir suberkite į keptuvę. Kepkite, kol daržovės suminkštės. Išimkite citrinžolės stiebą.
3. Sudėkite viską į puodą, supilkite kokosų pieną ir sultinį, virkite apie 10 min.
4. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis, apkepkite keptuvėje. Apkeptą vištieną sudėkite į sriubą ir virkite 3–4 min. Supilkite žuvies ir austrių padažus, žaliosios citrinos sultis, suberkite cukrų. Viską išmaišykite, paragaukite, jei reikia – pasūdykite, užvirinkite ir nukaiskite.
5. Patiekite su kalendromis ir svogūnų laiškais.