Kokosinis varškės pyragas
- 2020-02-11
- 1 min. skaitymo

6-8 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 1 val..
Orkaitės t-ra 150-180 °C
Reikia:
Pagrindui:
2 kiaušinių baltymų
1 šaukšto cukraus
1 šaukšto kokosų drožlių
1 šaukšto avižinių sėlenų
Varškės sluoksniui:
600 g varškės pyragams kepti
2 sunokusių bananų
1 kiaušinio baltymo
2 šaukštų kokosų drožlių
1 apelsino nutarkuotos žievelės
1. Apskritą 18 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi. Baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų, suberkite kokosų drožles bei sėlenas ir atsargiai išmaišykite. Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
2. Varškę sutrinkite kartu su bananais, kokosų drožlėmis ir apelsino žievele. Išplakite baltymą ir atsargiai jį įmaišykite į varškės masę.
3. Viską supilkite ant pakepto pagrindo ir dar kepkite apie 45–50 min., orkaitės temperatūrą sumažinę iki 150 °C.
4. Pyragą išimkite iš orkaitės ir aušinkite formoje. Puoškite kaip pageidaujate.