top of page

Kokosinės spurgytės (Receptas)

Labai gardžios, gaiviai kokosais ir žaliąja citrina kvepiančios mielinės spurgytės pradžiugins kiekvieną.

VMG nuotr.
VMG nuotr.

Kokosinėms spurgoms pagaminti reikia:

  • 230 ml šilto vandens

  • 460 ml kokosų pieno

  • 7 g sausų mielių

  • 100 g cukraus

  • žiupsnelio druskos

  • 1 žaliosios citrinos

  • 50 g kokosų drožlių

  • 560 g kvietinių miltų

  • apie 1 l aliejaus (kepti)


1. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, druską, mieles, vandenį ir kokosų pieną. Palikite pastovėti 10 min.

2. Po truputį suberkite miltus ir kokosų drožles.

3. Įtarkuokite žaliosios citrinos žievelę ir įspauskite sultis. Gerai išmaišykite.

4. Puode įkaitinkite aliejų. Drėgnomis rankomis arba dviem šaukštais paimkite gabalėlį tešlos ir atsargiai įleiskite į aliejų.

5. Vartydami kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus.

6. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.


 

Prenumeruokite naujienlaiškį DABAR ir gaukite DOVANĄ – Alfo kulinarinius kursus 99 KULINARINIAI TRIUKAI !


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page