Labai gardžios, gaiviai kokosais ir žaliąja citrina kvepiančios mielinės spurgytės pradžiugins kiekvieną.
Kokosinėms spurgoms pagaminti reikia:
230 ml šilto vandens
460 ml kokosų pieno
7 g sausų mielių
100 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 žaliosios citrinos
50 g kokosų drožlių
560 g kvietinių miltų
apie 1 l aliejaus (kepti)
1. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, druską, mieles, vandenį ir kokosų pieną. Palikite pastovėti 10 min.
2. Po truputį suberkite miltus ir kokosų drožles.
3. Įtarkuokite žaliosios citrinos žievelę ir įspauskite sultis. Gerai išmaišykite.
4. Puode įkaitinkite aliejų. Drėgnomis rankomis arba dviem šaukštais paimkite gabalėlį tešlos ir atsargiai įleiskite į aliejų.
5. Vartydami kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus.
6. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Prenumeruokite naujienlaiškį DABAR ir gaukite DOVANĄ – Alfo kulinarinius kursus 99 KULINARINIAI TRIUKAI !
Gardžių atradimų.