Vieną šeštadienio rytą išsiruošėme pasižvalgyti po didžiausią turgavietę Lietuvoje – verslo parką „Gariūnai“, kur nuo 2014 m. veikia maisto turgus, pristatomas kaip didžiausia ūkininkų-maisto prekių turgavietė Lietuvoje bei Baltijos jūros regione. Nors lankėmės savaitgalį, tačiau ankstų rytą apsipirkinėjančių nebuvo daug.
Erdviose turgaus patalpose prekiaujama vaisiais ir daržovėmis, pieno produktais, šviežia mėsa, žuvimi ir jos gaminiai, duona, saldainiais bei sausainiais, bandelėmis, kitais kepiniais. Prekės ne tik vietinės – matėme itališkų, prancūziškų ir ispaniškų produktų.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Kilogramas braškių – 8 Eur. Šilauogės iš Maroko (2 klasė) – 9 Eur.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Graikiškos trešnės – 8 Eur, už jų tamsesnės ispaniškos – po 6,50 Eur.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Lenkiški obuoliai – po 0,90 Eur/ kg.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Kaimiški kiaušiniai (10 vnt.) – 2 Eur.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Vilniaus sūrinėje „Surlė“, kuri veikia tik šiame turguje, rasite lietuviškų sūrių. Tarp jų yra ir įvertintų Lietuvos sūrių. Pavyzdžiui, sūrinės „Varinis puodas“ karvės pieno sūrio „Viržinis“. Pernai Druskininkuose vykusiame Sūrių festivalyje jis buvo išrinktas geriausiu karvės pieno kategorijoje. Verta įsidėmėti – kortele čia neatsiskaitysite.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
„Rimutės šimtalapiai“ mums lankantis neveikė.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Ši krautuvėlė prekiauja vynais, makaronais, alyvuogėmis, užtepėlėmis ir panašiais produktais.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Šalia šimtalapių krautuvėlės prekiaujama mineraliniu vandeniu.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Kortele galima atsiskaityti ne visur.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
„Kavos namuose“ – ne tik nebrangi kava, bet ir „Taste Map“ produkcija.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Šeštadienio rytą kiek daugiau žmonių būriavosi prie bandelių ir sausainių. „Vejolitos“ produkcija, kaip rašoma iškaboje, – be konservantų.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Prieš dvejus metus turgavietėje atsidarė Gariūnų mėsos cechas ir „Garų mėsa“.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Adresas: Gariūnų g. 70, Vilnius (tarp 4 ir 5 įėjimų)
Darbo laikas: II 2:30–14:00, III, V 6:30–14:00, IV 3:00–14:00, VI–VII 6:30–16:00
Maisto turgus turi „Facebook“ paskyrą.