Po ligos ar sergant rekomenduojama valgyti vištienos sultinį. Tačiau tiesa ta, kad sultinys sultiniui nelygu. Vienoks jis išvirtas iš tikros kaimiškos vištienos, kitoks – iš prekybos centre įsigytos vištienos, o apie sultinį iš pakelio neverta nė kalbėti.
Kuo stebuklingas tas tikrasis sultinys?
Į klausimą atsako klinikos „InMedica" padalinio „Elite Medicale" med. dr. doc. dietologė ir gastroenterologė Aida Žvirblienė:
„Ką tik pagamintas, dar garuojantis vištienos sultinys su įvairiomis daržovėmis, gardintas prieskoninėmis žolelėmis (jos papildomai mineralizuoja sultinį), pilnas jame ištirpusių naudingų medžiagų, vitaminų ir mineralų, veikia visą skonio juslinį aparatą (uoslė, liežuvis, žandai, gomurys ir ypač nosies ertmė) ir taip sužadina apetitą, o to ir siekiama, kad ligonis, išsekintas ligos, kuo greičiau atsigautų, sveiktų. Kokios kokybės vištą, daržoves, prieskonines žoleles sultiniui pasirinksime, tokios kokybės sultinį ir turėsime."
Kaip Išvirti teisingą sultinį, skaitykite ČIA.