top of page

Klasikinis tiramisas (Receptas)

Tiramisas – tai tikras itališko kulinarinio meno šedevras. Šis kremiškas ir aromatingas skanėstas sujungia sodrius kavos, maskarponės sūrio ir švelnaus šokolado skonio akcentus. Lengvai pagaminamas desertas suteiks džiaugsmo visiems ragautojams.

Klasikinis tiramisas, vmg receptas
VMG nuotr.

8 asm.

Gaminimas 20 min.


Tiramisui pagaminti reikia:

  • 4 kiaušinių

  • 50 g miltelinio cukraus

  • 400 g maskarponės

  • 1 pakuotės biskvitinių sausainių „Savojardi“

  • 150 ml stiprios kavos

  • 50 ml amareto likerio

  • 2–3 šaukštelių nesaldintos kakavos


1. Trynius atskirkite nuo baltymų ir iki baltos purios masės išplakite su milteliniu cukrumi.

2. Trynių plakinį mediniu šaukštu atsargiai sumaišykite su maskarpone.

3. Baltymus išplakite iki standžios masės ir labai lėtai, kabindami šaukštu iš apačios, įmaišykite į maskarponės mišinį.

4. Išvirkite kavos, ją pravėsinkite ir sumaišykite su likeriu.

5. Supilkite į lėkštutę ir po vieną iš abiejų pusių merkite sausainius.

6. Į stiklinį indą ar formą krėskite šiek tiek maskarponės masės, po to per sietelį užberkite kakavos, išdėliokite sausainius, vėl paskirstykite sluoksnį kremo, pabarstykite kakava, sudėkite sausainius.

7. Ant viršaus pro konditerinį maišelį su lygiu antgaliu užspauskite kremo ir per naktį palikite šaldytuve.

8. Prieš patiekdami per sietelį pabarstykite kakava.


Gardžių atradimų.

bottom of page