top of page

Klasikinis „Degintas kremas“ (Crème Brûlée)


Klasikinis „Degintas kremas“ (Crème Brûlée), vmg receptas

6-8 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 500 ml plakamosios grietinėlės

  • 1 vanilės ankšties

  • 100 g smulkaus cukraus

  • 6 kiaušinio trynių

1. Grietinėlę supilkite į puodą. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, peilio bukąja dalimi išskobkite vidų. Išimtas sėklas ir ankštį sudėkite į grietinėlę. Grietinėlę kaitinkite neleisdami užvirti ant nedidelės ugnies kelias minutes. 2. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Karštą grietinėlę plona srovele supilkite į kiaušinių plakinį nuolat maišydami. Masę trumpai pakaitinkite ir nukoškite. Supilstykite į šešias arba aštuonias karščiui atsparias formeles, užpildami maždaug du trečdalius jų tūrio. 3. Formeles sudėkite į skardą su aukštais kraštais. Įpilkite karšto vandens, kad maždaug iki pusės apsemtų indelius. 4. Kepkite įkaitintoje iki 170 °C orkaitėje apie 40 min., bet prieš traukiant iš orkaitės reikia pažiūrėti, ar kremas iškepęs. Viduriukas turi likti minkštas. Išimkite iš vandens, atvėsinkite ir labai gerai atšaldykite. Prieš patiekdami karamelizuokite pasirinktu būdu.

Naujausi įrašai

bottom of page