Tikriausiai kiekvienoje šeimoje yra net po kelis išskirtinius silkės receptus. Vieniems ji labiau patinka su mamos ruoštais grybais, kitiems – su marinuotais močiutės svogūnais, o treti gardžiuojasi tradicine silke po patalais. Kad šių metų stalas sužibėtų naujais skoniais ir spalvomis šefas atskleidė kitokį silkės pataluose receptą.
Ši nauja patiekalo interpretacija ne tik išsiskirs gražia rožine spalva, tačiau pamatysite, kaip nustebę svečiai klausinės, kas taip pagardino visiems gerai žinomą silkės receptą. Ji bus tokia gardi, kad jai sunkiai atsispirsite ne tik per šventes, tačiau ir visus ateinančius naujus metus. Nevaržykite savęs ir mėgaukitės ja kada tik užsinorėsite.
Naujas silkės pataluose receptas
3–4 asm.
2 vidutinių morkų
1 vidutinio svogūno
2 kiaušinių
½ vidutinio baklažano
Žiupsnelio druskos
Keleto šaukštų saulėgrąžų aliejaus
½ vidutinio saldžiarūgščio obuolio
100–150 g mėgstamos silkės filė
4 šaukštų granatų sėklų
100–150 g virtų ir tarkuotų burokėlių
4 šaukštų majonezo „Premium“
Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio
Morkas nuskuskite, nulupkite svogūną, supjaustykite kubeliais.
Išvirkite kiaušinius (apie 10 min.). Nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Baklažaną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, ant jo berkite druskos. Po keleto minučių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Į keptuvę pilkite saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite, berkite morkas ir baklažaną, apkepinkite.
Obuolį nulupkite ir supjaustykite kvadratėliais.
Morkas ir baklažanus berkite ant rankšluosčio, kad panaikintumėte aliejaus perteklių.
Silkę supjaustykite kubeliais ir berkite į dubenį kartu su obuoliu, svogūnu ir kiaušiniais.
Taip pat berkite keptus baklažanus su morkomis, granatų sėklas, ketverių pipirų mišinio, dėkite burokėlius ir majonezo „Premium“. Viską išmaišykite.
Patiekite stiklinėje ir papuoškite granatų sėklomis.
PATARIMAI
Jei mėgstate, galite įpjaustyti ir šviežio agurko.
Labai skanu patiekti su nealkoholiniu obuolių sidru ir sėklų duona.
Gražių švenčių.