top of page

Kiniška antiena su blynais ir agurkų bei salierų salotomis (Receptas)


kiniška antiena_alfo receptas
VMG nuotr.

5–6 asm.


Kiniškai antienai paruošti reikia:

  • 1 anties

  • 250 g ryžių miltų

  • 200 ml vandens

  • 4 šaukštų aliejaus

  • 1 ilgavaisio agurko

  • 2 saliero lapkočių

  • 1 šaukšto sezamų aliejaus

  • 1 šaukštelio cukraus

  • ½ šaukšto ryžių acto

  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • Žiupsnelio gvazdikėlių

  • 1 šaukšto sojų padažo

  • 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų

  • 2–3 šaukštų padažo „Teriyaki“

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


  1. Antį ištrinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. 1,5 val., kol odelė apskrus.

  2. Ryžių miltus užpilkite verdančiu vandeniu, dėkite druskos, išmaišykite ir leiskite tešlai atvėsti. 

  3. Minkykite rankomis apie 5–7 min., kol nebelips prie rankų. Gautą tešlą padalinkite rutuliukais po 30 g ir juos aptepkite aliejumi. Dėkite tarp sviestinio popieriaus lapų ir kočėlu kočiokite iki 2 mm storio blynelių.

  4. Blynelius kepkite sausoje įkaitusioje keptuvėje po 1 min. iš abiejų pusių.

  5. Agurką ir saliero lapkočius skuskite juostelėmis daržovių skustuku, sumaišykite su sezamų aliejumi, cukrumi „Panevėžio plius“ ir ryžių actu. 

  6. Įkaitintame aliejuje pakepinkite prieskonius ir pravėsinkite. Supilkite sojų padažą ir sudėkite smulkintus svogūnų laiškus.

  7. Iškepusią antį tepkite padažu „Teriyaki“ ir patiekite su keptais blyneliais, agurkų ir salierų salotomis bei aitriųjų paprikų aliejumi su sojų padažu.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page