top of page

Kibininis pyragas su grybais ir kopūstais (Receptas)

Jeigu mėgstate kibinus, būtinai turite išbandyti šią kulinarinę „bombą“ – kibininės tešlos pyragą su grybais ir kopūstais, kurį galėsite valgyti net su šaukštu! 

Be galo gardu, sultinga, aromatinga ir įdomu, nes kitaip, be to, pagaminsite kelis kartus greičiau nei įprastus kibinus. 

Patiks, kartosite – garantuojame. 


kibinų pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

6 asm.

Gaminimo laikas: 1 val. 30 min. 


Kibininio pyrago tešlai pagaminti reikia:

  • 400 g kvietinių miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 šaukštų grietinės  

  • 150 g VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“ 

  • Pyragui naudokite pusę kiekio pagamintos tešlos. 


ĮDARUI: 

  • 1 vidutinio svogūno 

  • 2 skiltelių česnako 

  • 1 vidutinės morkos 

  • ½ pekininio kopūsto 

  • 2–3 šaukštų aliejaus 

  • 1–2 šaukštelių kmynų 

  • 1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto 

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų 

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g šviežių voveraičių 

  • 1 šaukštelio KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 saujos šilauogių 

  • 7–8 pievagrybių 

  • 175 g RAMBYNO tepamo sūrelio su kietuoju sūriu „Džiugas“

  • 300 ml SUKČIUS natūralaus jautienos sultinio 

  • 1 plakto kiaušinio 


  1. Į virtuvinį kombainą suberkite miltus, druską, sudėkite grietinę ir VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“. Sumalkite iki vientisų trupinių. Suformuokite rutuliuką ir palikite maždaug 30 min. Uždenkite plėvele, kad neapdžiūtų.

  2. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, stambiai sutarkuokite morką. Nupjaukite kietą kopūsto dalį, likusią supjaustykite plonais šiaudeliais.

  3. Į keptuvę supilkite aliejų, suberkite daržoves, dalį kmynų, sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais. Išmaišykite ir kepkite apie 10 min. 

  4. Sudėkite voveraites, supilkite KIKKOMAN sojų padažą ir gerai išmaišykite. Masę suberkite į kepimo skardą, ant viršaus išdėliokite šilauoges, pievagrybius, RAMBYNO tepamą sūrelį su kietuoju sūriu „Džiugas“. Užpilkite SUKČIUS natūraliu jautienos sultiniu.

  5. Tešlą iškočiokite, vienu lakštu užklokite pyrago viršų ir užlenkite kraštus.

  6. Pyragą patepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite kmynais, pabadykite šakute ir kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 25–30 min.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page