Reikia:
2 raudonųjų paprikų
2 geltonųjų paprikų
400 g konservuotų baltųjų pupelių
kelių česnako skiltelių
1 šaukšto balzaminio acto
druskos ir juodųjų pipirų
aliejaus
600 g nedidelių bulvių
1–2 šaukštų kepintų kanapių sėklų
1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, apšlakstykite aliejumi ir 15–20 min. kepkite 200 °C orkaitėje. Iškeptas paprikas atvėsinkite ir nulupkite odeles.
2. Kol paprikos kepa, bulves perpjaukite per pusę, apibarstykite druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 40 min. arba kol bulvės gražiai apskrus.
3. Paruoškite užtepėlę: paprikas, pupeles ir česnako skilteles sudėkite į maisto smulkintuvą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, balzaminio acto, prieskonių ir susmulkinkite iki vientisos kreminės masės.
4. Iškepusias bulves patiekite su užtepėle ir apibarstykite kanapių sėklomis.