2–3 asm.
Salotoms su keptais pievagrybiais pagaminti reikia:
2–4 skiltelių česnako
1 nedidelio gabaliuko imbiero
1 nedidelės aitriosios paprikos
3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus
250 g ekologiškų pievagrybių
1 šakelės petražolių
1 ryšulėlio svogūnų laiškų
10–12 ridikėlių
1 stiklinės šviežių žirnelių
4–6 saujų įvairių salotų lapų
2 šaukštelių kepintų sezamų sėklų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Česnaką, imbierą ir aitriąją papriką smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
Ekologiškus pievagrybius sudėkite į dubenį, pilkite ⅔ dalies gaminto padažo, dėkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Marinuotus grybus sumaukite ant iešmelio ir leiskite marinuotis 10 min.
Petražoles ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, ridikėlius perpjaukite per pusę. Į dubenį pilkite likusį padažą, dėkite smulkintus žalumynus, ridikėlius, žirnelius, druskos, pipirų ir viską išmaišykite.
Marinuotų pievagrybių iešmelius kepkite įkaitintame grilyje iš visų pusių po 1–2 min. arba kol apskrus ir suminkštės.
Į dubenį dėkite salotų lapus, marinuotus ridikėlius su žirneliais, keptus pievagrybius, ant salotų pilkite padažą, kuriame marinavosi ridikėliai su žirneliais, berkite sezamų sėklų ir patiekite.
Gardžių atradimų.