Rudens sezonui labai tinkanti kvapi ir skonių turtinga keptų morkų sriuba su ypatingai jaukiu akcentu. Cinamono žiupsnelis suteikia jai ne tik dar daugiau jaukumo, bet ir šventinės nuotaikos. Paprasta pagaminti ir labai gardu.
4–5 asm.
Gaminimo laikas: apie 45 min.
Keptų morkų sriubai su antiena ir cinamonu pagaminti reikia:
3–4 didelių morkų
3 didelių svogūnų
4–5 vidutinių topinambų
5–6 česnako skiltelių
2–3 šaukštų rapsų ir moliūgų sėklų aliejaus
100 g saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio maltų kalendrų
Žiupsnelio malto kumino
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio malto cinamono
30 g juodojo šokolado
2–3 stiklinių vištienos sultinio
200 g grietinėlės
350 g antienos filė
1 vidutinės žaliosios citrinos
2 šaukštų granatų sėklų
Morkas, svogūnus ir topinambus supjaustykite griežinėliais. Česnakus sutraiškykite.
Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintas daržoves.
Maišydami kepkite apie 4–5 min. ir sudėkite saldžios grietinėlės sviestą.
Ištirpus sviestui, sudėkite prieskonius ir juodąjį šokoladą. Gerai išmaišykite ir supilkite sultinį.
Užvirkite ir sumažinę kaitrą virkite apie 20 min., kol daržovės suminkštės.
Išvirus daržovėmis, supilkite grietinėlę, užvirkite ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
Antienos filė dėkite į šaltą keptuvę, odele žemyn. Kepkite apie 3–4 min., kol odelė apskrus. Tuomet apverskite ir kepkite vėl 3–4 min. Išjungę kaitrą, antieną palikite keptuvėje dar keletui minučių.
Žaliąją citriną supjaustykite skiltelėmis ir apdeginkite sausoje keptuvėje iš visų pusių.
Sutrintą morkų sriubą pilkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytą antienos didkepsnį, keptą žaliąją citriną ir apibarstykite granatų sėklomis.
Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.
Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇
Gardžių atradimų.