top of page

Keptų bulvių ir silkių salotos (Receptas)

Kas gi nemėgsta keptų bulvių? Retorinis klausimas, nes jas mėgsta visi. Alfas yra išbandęs daugybę būdų skaniai iškepti bulves, o šįkart siūlo patiekti jas su gaiviomis silkės ir pomidorų salotomis. Kai oras toks žvarbus, norisi tik minkšto pledo ir patiekalo, kuris sušildytų ir padėtų prisijaukinti rudenį. Šis – kaip tik toks!

keptų bulvių ir silkės salotos_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS! 

 

2–4 asm. 

Gaminimo laikas: apie 25–30 min.


Bulvių ir silkės salotoms pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio saldžiarūgščio obuolio

  • 1 didesnio pomidoro

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 2–3 virtų bulvių

  • 2–3 šaukštų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI prieskonių „Amerikietiškos bulvytės“

  • 6–7 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 150 g silkių filė

  • 3–4 šaukštų SUSLAVIČIAUS padažo „Majonezas & gruzdinti svogūnai“

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Keleto šviežių krapų šakelių (papuošti)


  1. Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Pomidorą, svogūną ir bulves taip pat supjaustykite kubeliais

  2. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite bulves, pagardinkite KOTANYI prieskoniais „Amerikietiškos bulvytės“. Pakepinkite. 

  3. Agurkėlius supjaustykite griežinėliais ir suberkite su kitomis pjaustytomis daržovėmis. 

  4. Silkę supjaustykite kubeliais, dėkite ant salotų. 

  5. Apkepusias bulves sudėkite į lėkštę atvėsti.  

  6. Į salotas sudėkite SUSLAVIČIAUS padažą „Majonezas & gruzdinti svogūnai“, įberkite KOTANYI juodųjų pipirų. Sudėkite pravėsusias bulves ir viską išmaišykite. 

  7. Prieš patiekdami pagardinkite pipirais ir papuoškite krapų šakelėmis.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page