Keptoms bulvėms turbūt nėra abejingųjų. O jeigu mėgstate ir silkę, būtinai pasigaminkite rudeniui subalansuotų keptų bulvių ir silkės salotų pagal Alfo Ivanausko receptą.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2 asm.
Keptų bulvių ir silkės salotos
4 vidutinių virtų AUGA bulvių
½ nedidelio mėlynojo svogūno
½ saldžiarūgščio obuolio
6 SPILVA marinuotų agurkėlių
2 kiaušinių
2 vnt. VIČI riebios silkių filė
4 šaukštų OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejaus
1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo
1 česnako skiltelės
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukšto baltojo vyno acto
4 šaukštų FELIX padažo „Snacks“
Mėgstamų žolelių (papuošimui)
KOTANYI pipirų mišinio
1. Bulves supjaustykite į 4 dalis, svogūną – ketvirčiais. Obuoliui išpjaukite sėklas, nulupkite žievę ir supjaustykite didesniais kubeliais.
3. Supjaustykite marinuotus agurkėlius griežinėliais, silkę – didesniais gabaliukais, kiaušinius pjaukite į 4 dalis.
4. ZYLE keptuvėje su aliejumi apkepkite bulves, įberkite pipirų. Apskrudus, įpilkite šviesiojo sirupo – taip jos karamelizuosis. Susmulkinkite česnaką ir berkite ant bulvių. Įtarkuokite citrinos žievelės, pilkite baltojo vyno acto ir pakaitinkite 1 minutę.
6. Bulves dėkite į serviravimo lėkštę, tada ant viršaus visus pjaustytus ingredientus, pilkite padažą. Papuoškite mėgstamomis žolelėmis.
ALFO PATARIMAI:
· Šias salotas galite valgyti šiltas, bet jos ypatingai skanios ir atvėsusios.
· Vietoj silkės galite naudoti VIČI sūdytą lašišą.
· Šis patiekalas puikiai tiktų ir Kūčių vakarienei.
Skanaus!