top of page

Keptų baklažanų salotos su ryžiais, kukurūzais ir feta (Alfo receptas)

Ieškote salotų recepto, kuris tiktų prie grilio patiekalų?

Kepti baklažanai su ryžiais, kukurūzais ir feta rizikuoja tapti dažniausiai gaminamu šios vasaros patiekalu.


keptų baklažanų salotos su ryžiais ir feta, grilio patiekalai, Alfo Ivanausko receptas

4 asm.


Baklažanų salotoms su ryžiais reikia:

  • 1 didelio baklažano

  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 5 šaukštų KIKKOMAN padažo su medumi „Teriyaki BBQ“

  • 3 česnako skiltelių

  • 1 stiklinės virtų ryžių

  • 4 šaukštų baltojo vyno acto

  • 1 skardinės HEINZ konservuotų saldžiųjų kukurūzų

  • 10 vyšninių pomidoriukų

  • Kuokštelio mėtų, bazilikų, kalendrų

  • ½ mėlynojo svogūno

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 100 g graikiško sūrio Feta KOURELLAS (iš avių ir ožkų pieno, su saugoma kilmės vietos nuoroda)

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Supjaustykite baklažaną stambiais gabalėliais, pabarstykite druska ir palikite 7–10 min. Nusausinkite ZEWA popieriniu rankšluosčiu.

  2. Suberkite baklažanus į skardą išklotą folija, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje apie 15–20 min.

  3. Iškepusius baklažanus aptepkite KIKKOMAN padažu su medumi „Teriyaki BBQ“, pakepkite orkaitėje apie 5–7 min. 190 °C temperatūroje. Išėmę apibarstykite smulkintu česnaku.

  4. Ryžius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, baltojo vyno actu. Suberkite HEINZ konservuotus saldžiuosius kukurūzus (be skysčio), per pusę perpjautus pomidoriukus, susmulkintas prieskonines žoleles, užberkite pipirų. Viską išmaišykite.

  5. Svogūnus supjaustykite smulkiau nei pusžiedžiais ir suberkite į salotas, įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite rankomis smulkintą graikišką sūrį Feta KOURELLAS, išmaišykite.

  6. Ant viršaus, ties viduriu, dėkite atšalusius arba karštus baklažanus, papuoškite žolelėmis ir skanaukite.


ALFO PATARIMAI:


· Šios salotos tiks kaip užkandis arba garnyras šalia pagrindinio patiekalo.

· Mėgstantiems aštriau – ryžius galite paskaninti smulkintomis aitriosiomis paprikomis.

· Baklažanus su salotomis sumaišykite prieš valgant, o ne serviruojant, nes patiekalas dėl naudojamo padažo pakeis spalvą.

· Ryžius galite keisti kitomis mėgstamomis kruopomis.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page