Salotas, kurias galite valgyti iškart, kol baklažanai dar karšti, bet jos labai skanios ir atšalusios. Keptų baklažanų ir pomidorų salotų receptas, kuris tiks ir ant pietų stalo namuose, ir piknike gamtoje.
#Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA.
4 porcijoms
Keptų baklažanų ir pomidorų salotoms pagaminti reikia:
1 didelio baklažano
1 nedidelės pailgos žalios paprikos
Kuokštelio prieskoninių žolelių (kalendrų, petražolių)
3 česnako skiltelių
1 vid. svogūno
1 šaukšto aštraus padažo
2 saujų vyšninių pomidoriukų
½ saujos žaliųjų alyvuogių
⅓ citrinos žievelės
200 g konservuoto aštuonkojo
6 šaukštų baltojo vyno acto
Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
6 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Supjaustykite baklažaną stambiais gabalėliais, pabarstykite druska ir palikite 5–7 min. Nusausinkite ZEWA popieriniu rankšluosčiu.
Suberkite baklažanus į skardą išklotą VORTEX folija, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje apie 10 min.
Į virtuvinį smulkintuvą dėkite smulkintą papriką, prieskonines žoleles, česnakus, pasmulkintą svogūną, supilkite alyvuogių aliejų. Ir viską susmulkinkite, nepadarykite iš masės košės, ji turėtų būti tarsi kapota peiliu (jei neturite smulkintuvo, galite žoleles sukapoti peiliu). Įberkite druskos, pipirų, supilkite aštrų padažą ir viską išmaišykite šaukštu.
Supjaustykite pomidoriukus, kelis sutraiškykite rankomis, kad išsiskirtų jų sultys. Kartu suberkite alyvuoges, patarkuokite citrinos žievelės, sudėkite aštuonkojus.
Į salotas suberkite iškepusius baklažanus ir paruoštą žolelių mišinį, pilkite actą, kad subalansuotumėte skonį, įberkite šiek tiek DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“. Viską tolygiai išmaišykite.
ALFO PATARIMAI:
· Šias salotas galite valgyti iškart, kol baklažanai dar karšti, bet jos labai skanios ir atšalusios.
· Jei nemėgstate aštuonkojo, galite jo į salotas nedėti. Arba jį keisti konservuotomis midijomis, krevetėmis.
Skanaus!