top of page

Keptų baklažanų ir pomidorų salotos Jūsų piknikui (Receptas)

Salotas, kurias galite valgyti iškart, kol baklažanai dar karšti, bet jos labai skanios ir atšalusios. Keptų baklažanų ir pomidorų salotų receptas, kuris tiks ir ant pietų stalo namuose, ir piknike gamtoje.


Keptų baklažanų ir pomidorų salotos, Alfo Ivanausko receptas

4 porcijoms


Keptų baklažanų ir pomidorų salotoms pagaminti reikia:

  • 1 didelio baklažano

  • 1 nedidelės pailgos žalios paprikos

  • Kuokštelio prieskoninių žolelių (kalendrų, petražolių)

  • 3 česnako skiltelių

  • 1 vid. svogūno

  • 1 šaukšto aštraus padažo

  • 2 saujų vyšninių pomidoriukų

  • ½ saujos žaliųjų alyvuogių

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 200 g konservuoto aštuonkojo

  • 6 šaukštų baltojo vyno acto

  • Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 6 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Supjaustykite baklažaną stambiais gabalėliais, pabarstykite druska ir palikite 5–7 min. Nusausinkite ZEWA popieriniu rankšluosčiu.

  2. Suberkite baklažanus į skardą išklotą VORTEX folija, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje apie 10 min.

  3. Į virtuvinį smulkintuvą dėkite smulkintą papriką, prieskonines žoleles, česnakus, pasmulkintą svogūną, supilkite alyvuogių aliejų. Ir viską susmulkinkite, nepadarykite iš masės košės, ji turėtų būti tarsi kapota peiliu (jei neturite smulkintuvo, galite žoleles sukapoti peiliu). Įberkite druskos, pipirų, supilkite aštrų padažą ir viską išmaišykite šaukštu.

  4. Supjaustykite pomidoriukus, kelis sutraiškykite rankomis, kad išsiskirtų jų sultys. Kartu suberkite alyvuoges, patarkuokite citrinos žievelės, sudėkite aštuonkojus.

  5. Į salotas suberkite iškepusius baklažanus ir paruoštą žolelių mišinį, pilkite actą, kad subalansuotumėte skonį, įberkite šiek tiek DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“. Viską tolygiai išmaišykite.


ALFO PATARIMAI:

· Šias salotas galite valgyti iškart, kol baklažanai dar karšti, bet jos labai skanios ir atšalusios.

· Jei nemėgstate aštuonkojo, galite jo į salotas nedėti. Arba jį keisti konservuotomis midijomis, krevetėmis.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page