4–6 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Salotoms paruošti reikia:
1 vidutinio baklažano
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
8 šaukštų aliejaus
4–5 šaukštų padažo „Yakitori“
2 skiltelių česnako
2 stiklinių virto kuskuso
5 šaukštų baltojo vyno acto
3 šaukštų džiovintų pomidorų skonio aliejaus
½ citrinos žievelės
2 saujų mėgstamų salotų lapų
100 g gervuogių
1 ryšelio šviežių kalendrų
Supjaustykite baklažaną stambesniais gabalėliais, pasūdykite ir apibarstykite juodaisiais pipirais, įmasažuokite. Palaikykite 5–7 minutes. Su popieriniu rankšluosčiu nusausinkite ir sudėkite į lėkštę.
Į įkaitintą 180 °C karšto oro gruzdintuvę dėkite baklažano gabaliukus, apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 6–7 min.
Teptuku ištepkite baklažanus padažu „Yakitori“, patarkuokite česnako.
Į virtą kuskusą pilkite baltojo vyno acto, džiovintų pomidorų skonio aliejaus, įtarkuokite citrinos žievelės ir viską gerai išmaišykite.
Į serviravimo indą dėkite kuskusą, salotų lapus, keptus baklažanus, gervuoges ir kalendras.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.