Sultingas kepsnys ypatingiems pietums ar vakarienei visada yra geras ir geidžiamas pasirinkimas, bet ne mažiau svarbu pasirinkti tinkamą garnyrą. Rekomenduojame karštas kepto žiedinio kopūsto salotas. Patiekalas bus jaukus, traškus ir umamiškas!
Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
1–2 asm.
Gaminimo laikas: 20 min.
Keptoms žiedinio kopūsto salotoms pagaminti reikia:
1 didesnio žiedinio kopūsto
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
220 g KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
Keleto šakelių rozmarinų
Keleto šakelių čiobrelių
4–5 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
10 GAIDELIS sūrio skonio mini krekerių
Šlakelio KIKKOMAN sojų padažo
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
1. Žiedinio kopūsto kotą išpjaukite ir supjaustykite žiedynais. Dėkite į pasūdytą vandenį ir apvirkite apie 5 min.
2. Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite nusausintą KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“. Sudėkite rozmarinų ir čiobrelių šakeles, porą šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto. Kepkite nustatę didelę kaitrą apie 2 min., nuimkite keptuvę ir dėkite į įkaitintą 180 °C orkaitę dar 10 minučių. Kepimo pabaigoje supilkite KIKKOMAN sojų padažą.
3. Žiedinius kopūstus nukoškite, iš abiejų pusių apkepinkite svieste. Suberkite smulkintus GAIDELIS sūrio skonio mini krekerius.
4. Į lėkštę dėkite žiedinį kopūstą, jautienos mentės didkepsnį, ant viršaus užpilkite nuo mėsos likusio skysčio ir viską pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu.
Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.
Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇
Gardžių atradimų.