top of page

Keptos žiedinių kopūstų salotos (Receptas)

Sultingas kepsnys ypatingiems pietums ar vakarienei visada yra geras ir geidžiamas pasirinkimas, bet ne mažiau svarbu pasirinkti tinkamą garnyrą. Rekomenduojame karštas kepto žiedinio kopūsto salotas. Patiekalas bus jaukus, traškus ir umamiškas! 

keptos žiedinių kopūstų salotos_Alfo receptas
VMG nuotr.

 

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

1–2 asm.

Gaminimo laikas: 20 min.

 

Keptoms žiedinio kopūsto salotoms pagaminti reikia:

  • 1 didesnio žiedinio kopūsto

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 220 g KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • Keleto šakelių rozmarinų

  • Keleto šakelių čiobrelių

  • 4–5 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 10 GAIDELIS sūrio skonio mini krekerių

  • Šlakelio KIKKOMAN sojų padažo

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio  

 

1.     Žiedinio kopūsto kotą išpjaukite ir supjaustykite žiedynais. Dėkite į pasūdytą vandenį ir apvirkite apie 5 min.

2.     Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite nusausintą KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“. Sudėkite rozmarinų ir čiobrelių šakeles, porą šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto. Kepkite nustatę didelę kaitrą apie 2 min., nuimkite keptuvę ir dėkite į įkaitintą 180 °C orkaitę dar 10 minučių. Kepimo pabaigoje supilkite KIKKOMAN sojų padažą.  

3.     Žiedinius kopūstus nukoškite, iš abiejų pusių apkepinkite svieste. Suberkite smulkintus GAIDELIS sūrio skonio mini krekerius.

4.     Į lėkštę dėkite žiedinį kopūstą, jautienos mentės didkepsnį, ant viršaus užpilkite nuo mėsos likusio skysčio ir viską pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu.


 

Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.

Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇

 

Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page