Keptoms ropinėms daržovėms su ruduoju sviestu pagaminti reikia:
80 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto
200 g įvairių spalvotų burokėlių
200 g įvairių spalvotų morkų
200 g įvairių spalvotų bulvių
1 šaukšto maltų kalendrų sėklų
3 šaukštelių krienų
4 šaukštų STERILGARDA itališko rikotos sūrio
1 saujos bazilikų lapelių
1 saujos karijų
½ žaliosios citrinos
1 granato
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1. ŽEMAITIJOS PIENO sviestą kaitinkite ant vidutinės kaitros nuolat maišydami, kol
karamelizuosis ir taps rudas.
2. Daržoves supjaustykite pusiau ir užpilkite ruduoju sviestu, berkite druskos, pipirų, maltų
kalendrų sėklų, krienų ir viską išmaišius kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 45 min.
3. Patiekite su STERILGARDA itališku rikotos sūriu, bazilikų lapeliais, karijomis, žaliųjų
citrinų skiltelėmis ir granato sėklomis.
Skanaus.