2 asmenims
Keptoms krevetėms su citrina paruošti reikia:
300 g lukštentų virtų tigrinių krevečių
5 skiltelių česnako
50 g sviesto
50 g alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
maltų juodųjų pipirų
1 citrinos
saujos čiobrelių
kelių šakelių šalavijų
kelių šakelių petražolių
čiabatos ar kitos šviesios duonos (skrudinti)
1. Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šaukštą aliejaus. Delnu sutraiškykite neišlukštentą česnaką, sumeskite į aliejų, pakepkite minutę. Tada įmeskite žalumynus. Jiems pradėjus skleisti kvapą – supilkite likusį aliejų. Jam kiek įkaitus, sudėkite krevetes. Apkepkite krevetes 2 minutes lengvai pamaišydami, sudėkite sviestą. Kai jis ištirps, gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
2. Patiekalą pagardinkite druska, pipirais ir išspaustomis citrinos sultimis.
3. Patiekite su padažu, kuris susidarė keptuvėje, o duoną valgykite jame mirkydami.
Skanaus.