Jau turime šviežių vasarinių bulvių ir jomis mėgaujamės. Šis receptas – dar vienas būdas paruošti jas kitaip. Česnakais, sūriu ir kmynais gardintas bulves orkaitėje iškepsite greitai ir lengvai. Kaimynai belsis į duris paklausti, kas gi čia taip kvepia. Kartosite, receptą dalinsite ir neatsiginsite komplimentų.
Taigi, jeigu reikia labai gero keptų bulvių recepto, imkit šį, gaminkite ir mėgaukitės. Puikus patiekalas (arba garnyras) ir šeimos vakarienei, ir draugų vakarėliams!
Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Keptoms česnakinėms bulvėms paruošti reikia:
500 g šviežių bulvių
2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
1 šaukštelio kmynų
Žiupsnelio druskos
90 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
3–4 skiltelių česnako
1 ryšelio šviežių petražolių
40 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Gouda“
½ citrinos sulčių
Šviežias bulves nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu, kmynais, pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
Bulves suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą.
Kepkite įkaitintoje 195 °C orkaitėje (su karšto oro apipūtimo funkcija) apie 15 min.
Ant apkepusių bulvių sudėkite smulkintus česnakus, petražoles, smulkiai tarkuotą GERMANTAS puskietį sūrį „Gouda“, apšlakstykite citrinos sultimis.
Kepkite dar apie 15 min., kol gražiai apskrus.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.