Mėgstate varškėčius, bet norėtumėte, kad juose būtų daugiau varškės ir mažai miltų tešlos? Šių varškėčių tešlos sudėtyje miltų nėra, jie tik prieš kepimą pavoliojami miltuose.
Gaminkite ir mėgaukitės!
4 asm.
Varškėčiams iškepti reikia:
400 g pusriebės rupios varškės (9 proc. rieb.)
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų „Dansukker“ cukraus miltelių
Šlakelio aliejaus (kepti)
Apvolioti: du šaukštai kvietinių arba kukurūzų miltų.
1. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir šaukštą „Dansukker“ cukraus miltelių.
2. Gerai išmaišykite.
3. Formuokite varškėčius: rankas suvilgykite vandenyje, formuokite rutuliuką, jį suplokite ir pavoliokite kukurūzų arba kvietiniuose miltuose.
4. Į įkaitintą aliejų dėkite varškėčius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
5. Iškepusius varškėčius dėkite į lėkštę ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
6. Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi ir su mėgstamais priedais.
Alfo patarimai:
Jeigu bijote, kad tešla bus per skysta ir negalėsite suformuoti varškėtukų (nes varškė varškei nelygu), į tešlą įdėkite du šaukštus kukurūzų miltų, tešla bus tvirtesnė.
Rinkitės rupią varškę ir ją rekomenduoju pertrinti su trintuvu. Jeigu nepertrinsite, bus sudėtinga varškėčius formuoti.
Video receptą galite pažiūrėti čia.
Skanaus!