top of page

KEPTI NAMINIAI SUŠIAI (Receptas)

Įdomi, labai greitai paruošiama sušių interpretacija, kuriai gaminti laiko beveik neskirsite, o ja mėgausitės laiko nė neskaičiuodami. Intriguojantis pasiūlymas Velykų vakarienei, antrai Velykų dienai, kasdienai ir visiems gardiems susitikimams bet kokia proga.  

Kepti lašišos gabalėliai, jūrų dumblių lapai, ryžiai, truputis padažų ir sušių fiesta paruošta! 


kepti sušiai su lašiša_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasi Alfo instagramo profilyje čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

2 asm. 

Gaminimo laikas: apie 15 min.


Keptiems sušiams pagaminti reikia:

  • 50 ml JADE BRIDGE ryžių acto 

  • 2 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo 

  • 300 g virtų apvaliagrūdžių ryžių 

  • 100 g šaldytų žirnelių 

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus 

  • 250 g lašišos filė 

  • 20 ml KIKKOMAN sojų padažo

  • 2 AJI džiovintų jūrų dumblių lapų 

  • 1 aitriosios paprikos 

  • 1 avokado 

  • 125 ml KIKKOMAN terijakio BBQ padažo su medumi 

  • Šviežių violetinių baziliko lapelių (papuošti) 


  1. Į dubenėlį supilkite JADE BRIDGE ryžių actą ir DANSUKKER šviesųjį sirupą. 

  2. Gautą skystį užpilkite ant išvirtų ryžių, dėkite žaliuosius žirnelius ir gerai išmaišykite. 

  3. Suformuokite pailgos formos gabalėlius.

  4. Į įkaitintą keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus ir kepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. 

  5. Ryžiams leiskite šiek tiek atvėsti, į keptuvę sudėkite lašišos filė ir lengvai ją apkepinkite po 2 min. iš abiejų pusių, kad viduje dar būtų rausvos spalvos. 

  6. Iškepusią lašišą apšlakstykite KIKKOMAN sojų padažu.

  7. AJI džiovintus jūrų dumblių lapus padalinkite į keturias lygias dalis. 

  8. Griežinėliais supjaustykite aitriąją papriką, avokadą ir lašišos filė.

  9. Ant džiovintų jūrų dumblių lapų per vidurį dėkite ryžių gabalėlius, pjaustytą avokadą ir keptą lašišą. Iš šonų likusią lakšto dalį prispauskite, kad priliptų prie ryžių.

  10. Ant viršaus dėkite aitriosios paprikos griežinėlius.

  11. Kiekvieną gabalėlį virtuviniu teptuku aptepkite KIKKOMAN terijakio BBQ padažu su medumi.

  12. Papuoškite baziliko lapeliais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page