Nei košė, nei pyragas. Įdomus ir greitai pagaminamas patiekalas, kurio receptu džiaugiasi ne tik sveikuoliai.
6 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 30 min.
Keptiems avižiniams dribsniams su uogomis ir varške reikia:
200 g avižinių dribsnių
4 kiaušinių
200 ml pieno
200 g pusriebės varškės
50 g medaus
1 šaukštelio malto cinamono
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto kepimo miltelių
Įvairių uogų (patiekti)
1. Kiaušinius sumaišykite su varške ir medumi. Supilkite pieną.
2. Avižinius dribsnius sumaišykite su cinamonu ir kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių-pieno masę. Išmaišykite, pasūdykite ir palikite pastovėti 10 min.
3. Viską supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą – gali būti apskrita arba stačiakampė – svarbu, kad nebūtų labai aukštas sluoksnis. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.
4. Patiekite su uogomis.
Skanaus!