Kalėdinis viščiukas su grybais, pupelėmis ir sūrio padažu – gali būti, kad šiemet kaip tik šis kulinarinis šedevras taps švenčių žvaigžde ir suvalgytas per Kalėdas dar kartą bus kepamas Naujų metų sutiktuvėms.
Sultingas, kvapnus, umamiškas. Tiesiog be komentarų…
Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val. 30 min.
Keptam viščiukui su grybais ir pupelėmis pagaminti reikia:
2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 viščiuko
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
2 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
2 šakelių šviežių rozmarinų
3 šakelių šviežių čiobrelių
2–3 skiltelių česnako
2 svogūnų
2 vidutinių bulvių
2 šaukštų RAMBYNO tepamo sūrelio su žalumynais
1 saujos šitakių
1 saujos pievagrybių
3–4 šaukštų įvairių pupelių
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
100 g SUKČIUS natūralaus jautienos sultinio
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos pilkite šiek tiek aliejaus ir dėkite viščiuką.
Odelę įtrinkite aliejumi, druska ir KOTANYI juodaisiais pipirais.
Po viščiuko odele kimškite dalį ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto. Į viščiuko vidų sudėkite prieskonines žoleles ir traiškytus česnakus.
Skiltelėmis supjaustykite svogūnus ir bulves, sudėkite į skardą šalia viščiuko.
Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 35 min., tada išimkite ir viščiuko išorę įtrinkite likusiu sviestu.
Šalia sudėkite RAMBYNO tepamą sūrelį su žalumynais, suberkite grybus ir pupeles. Ant daržovių supilkite KIKKOMAN sojų padažą ir SUKČIUS natūralų jautienos sultinį.
Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija dar 20 min.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujoje šventinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.
Gardžių atradimų.