top of page

Keptas kukurūzinis viščiukas (Receptas)

Kukurūzinis viščiukas – vienas populiariausių patiekalų pietų Prancūzijoje. Labai mėgstamas restoraninis patiekalas, tačiau jį nėra sudėtinga pasiruošti namuose. Labai tinka savaitgalio pietums ir visoms šventinėms vakarienėms.

keptas kukurūzinis viščiukas_Alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm. 

Gaminimo laikas: 1 val. 10 min.


Keptam kukurūziniam viščiukui paruošti reikia:

  • 50 g žaliųjų alyvuogių

  • 2 skiltelių česnako  

  • 5 šviežių šakelių čiobrelių 

  • 2 šviežių šakelių rozmarinų

  • 100 g sviesto

  • ½ citrinos žievelės

  • ½ apelsino žievelės 

  • ½ žaliosios citrinos žievelės

  • 1 kukurūzinio viščiuko

  • 2 šaukštų ypač gryno alyvuogių aliejaus

  • ½ stiklinės vandens

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų


1. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais, česnakus ir prieskonines žoleles susmulkinkite, viską suberkite į indą su kambario temperatūros sviestu, įtarkuokite citrinos, apelsino ir žaliosios citrinos žievelių, pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. 

2. Po viščiuko odele prikimškite sviesto mišinio, išorę suvilgykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir pipirų. 

3. Dėkite viščiuką į silikoninę formą ir kepkite įkaitintoje 160 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 50 min. (orkaitėje apie 1 val.). Jeigu likus 10 min. viščiukas dar nėra apskrudęs pakankamai -padidinkite temperatūrą iki 185 °C. Vidinė viščiuko temperatūra turėtų būti 75 °C. 


Gardžių atradimų.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.




Comments


Naujausi įrašai

bottom of page