Moliūgų sriuba pagal šį receptą – labai rudeninis ir net žieminis patiekalas, todėl receptą išsisaugokite, nes tikrai prireiks. Patiekalas ne tik lengvai pagaminamas ir, skanus, bet ir efektingas, papuošiantis net ir savaitgalio pietų stalą.
Sriubai gaminti naudokite keptą moliūgą: bus dar skaniau.
4 asm.
Moliūgų sriubai pagaminti reikia:
1 vidutinio dydžio moliūgo
150 g fermentinio sūrio
2 nedidelių svogūnų
2 morkų
2 bulvių
3 skiltelių česnako
100 ml grietinėlės
aliejaus (kepti)
kelių šakelių šviežių čiobrelių
žiupsnelio druskos
Atsargiai nupjaukite moliūgo viršų, kad jį paskui būtų galima vėl uždengti. Atsargiai nupjaukite moliūgo apačią taip, kad moliūgą būtų galima pastatyti kepimo skardoje.
Išskobkite moliūgą taip, kad jis taptų panašus į puodą. Stenkitės, kad sienelės nebūtų per plonos.
Išskobto moliūgo masę atskirkite – sėklas išmeskite, o moliūgo minkštimą sudėkite į skardą kartu su nuvalytomis morkomis, čiobreliais, svogūnais, bulvėmis ir česnaku.
Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska.
Daržoves kepkite tiek, kad apskrustų – iki 180–200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Moliūgą ištepkite aliejumi iš išorės ir šaukite kepti į orkaitę (160 °C, 30 minučių).
Iškepusias daržoves susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu užpylę grietinėlės ir stiklinę vandens. Gautą masę paskaninkite čiobreliais.
Sūrį sutarkuokite. Pusę sūrio įmaišykite į masę. Masę supilkite į moliūgą, likusį sūrį sudėkite ant viršaus.
Moliūgą atsargiai uždenkite ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, 20 minučių skrudinimo režimu. Įdėmiai stebėkite, kad moliūgas ne sudegtų, o gražiai apskrustų.
Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.
Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia
Gardžių atradimų.