Skaniai paruošta žuvis yra malonumas visoms juslėms: ir skonio, ir kvapo, ir regos. Orkaitėje kepta žuvis su varškės kremo ir pomidorų kepure tinka ir kasdieniams pietums, ir šventinėms vakarienėms.
Keptai žuviai su varškės kremo ir pomidorų kepure pagaminti reikia:
600 g baltos žuvies filė
500 g geltonų ir raudonų vyšninių pomidoriukų
300 g varškės
30 g petražolių
30 g krapų
20 g baziliko
2 skiltelių česnako
20 g citrinų sulčių
Druskos, pipirų
Sviesto (kepti)
Žuvį apkepkite svieste, pabarstykite druska ir pipirais.
Pomidoriukus supjaustykite plonais griežinėliais.
Varškę sutrinkite su žolelėmis ir česnaku, pagardinkite citrinų sultimis, druska ir pipirais.
Ant žuvies tepkite varškę su žolelėmis, ant viršaus sluoksniuokite pomidorus lyg žuvies žvynus.
Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min.
Skanaus!