Skaniai iškepti žuvį nėra sudėtinga, nes svarbūs du dalykai: išsirinkti kokybišką žuvį ir jos neperkepti. Trečias svarbus dalykas – su kuo ją patieksite. Žuviai labai tinka aplesinai. Kviečiame išbandyti!
4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 20 min.
Žuvies patiekalui su apelsininiu padažu pagaminti reikia:
4 žuvies filė gabaliukai po 120–150 g
Druskos
Aliejaus ir sviesto kepti
250 g geltonųjų vyšninių pomidorų
(galite naudoti ir tokius, kokius turite)
1 apelsinas
Keli rozmarino lapeliai
Šviežiai grustų juodųjų pipirų
60 g sviesto
Žiupsnelio aitriųjų paprikų miltelių
1. Minkštą sviestą paplakite iki purios masės. Šaukštelį nutarkuotos apelsino
žievelės ir šaukštelį apelsinų sulčių sumaišykite su sviestu, įberkite druskos,
aitriųjų paprikų miltelių.
2. Žuvį pasūdykite, iškepkite aliejaus ir sviesto mišinyje iki traškios plutelės. Kol
kas atidėkite ir laikykite šiltai.
3. Į keptuvę, kur kepė žuvis, suberkite perpjautus per pusę pomidorus, apelsino
skilteles, trumpai patroškinkite, pabaigoje suberkite smulkintus rozmarino lapelius.
Pasūdykite.
4. Žuvį patiekite su pomidorų ir apelsinų troškiniu ir apelsininiu sviestu.
Daugiau gardžių ir sveikatai palankių receptų rasite knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI:
Gardžių atradimų.