Jei nežinote, kaip paruošti kopūstus: ar marinuoti, ar sūdyti, ar rauginti, išbandykite Alfo receptą ir orkaitėje iškepkite kopūsto galvą. Ji nustebins visko mačiusius – ne tik vegetarus.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Kopūstui su įvairiais pagardais paruošti reikia:
Kopūstui:
1 vidutinio kopūsto galvos (apie 1 kg)
8 šaukštų OBELIŲ rapsų ir kanapių sėklų aliejaus
Žiupsnelio kmynų
Žiupsnelio kalendrų sėklų
Gero žiupsnelio KOTANYI Himalajų druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Pagardams:
½ didelio prinokusio pomidoro
2 česnako skiltelių
Žiupsnelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 svogūnų su laiškais
Kuokštelio mėgstamų prieskoninių žolelių
250 g birios varškės
⅓ citrinos žievelės
1 šaukšto aštraus padažo
2 šaukštų kedrinių pinijų
Žiupsnelio KOTANYI Himalajų druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. Kopūstą nuplaukite ir nuimkite viršutinius lapus, perpjaukite per pusę išilgai (kaip laidoje), apšlakstykite rapsų ir kanapių sėklų aliejumi. Apibarstykite traiškytais kmynais, kalendrų sėklomis, druska ir pipirais. Viską įtrinkite pirštais, kad ingredientai pakliūtų tarp lapų.
2. Dėkite į skardą ant VORTEX folijos ir kepkite 140 °C temp. orkaitėje su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija apie 2 val.
2. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite pomidorą, 1 česnako skiltelę, berkite druską ir pipirus. Įberkite nerafinuoto cukranendrių cukraus ir viską sutrinkite.
2. Susmulkinkite žoleles ir svogūnus, juos sumaišykite su varške. Įtarkuokite česnaką, įberkite druskos ir viską sumaišykite.
3. Apkeptą kopūstą apliekite pomidorų padažu, dėkite varškės pagardą, pilkite aštrų padažą, įtarkuokite citrinos žievelės ir apibarstykite žolelėmis bei kedrinėmis pinijomis.
ALFO PATARIMAI:
· Kedrines pinijas galite keisti smulkintais migdolais ir kitais mėgstamais riešutais.
· Jei nemėgstate aštriai, galite nenaudoti aštraus padažo.
· Iš žolelių labai tinka krapai.
· Prieš patiekiant nuimkite sudegusius lapus, nes jų bus – nesijaudinkite.
Skanaus!