4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 35-40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
2-3 nedidelių batatų
2 obuolių
4 mandarinų
1 nedidelės galvutės česnako
2-3 šakelių rozmarino
Alyvuogių aliejaus kepti
Nedidelio gabaliuko citrinos žievelės
600-700 g kalakutienos filė
Bruknių uogienės patiekti
Gražgarsčių patiekti
1. Nulupkite batatus ir supjaustykite juos nedideliais kubeliais. Nulupkite ir supjaustykite į 3-4 dalis obuolius ir mandarinus. Nulupkite česnaką.
2. Į kepimo formą įpilkite aliejaus, dėkite batatus, pramaišiui obuolių ir mandarinų gabaliukus. Įdėkite kelias česnako skilteles, rozmarinų lapelių.
3. Nupjaukite gabaliuką citrinos žievelės, ją susmulkinkite, taip pat susmulkinkite rozmarino lapelius ir likusį česnaką. Kalakuto krūtinėles pašlakstykite aliejumi, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir švelniai įtrinkite citrinų-rozmarinų ir česnako mišiniu. Mėsą sudėkite ant batatų ir obuolių ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitė 35-40 min. Patiekite su bruknių uogiene ir gražgarsčių salotomis.