Kad ir ką sakytumėte, šventė be keptos duonos ir padažo yra mažesnė šventė nei su kepta duona ir padažu. Pagal šį Alfo receptą keptos nostalgiškosios duonos lazdelės, pamirkytos į naują – garantuotai dar neragautą – padažą pakerės kiekvieną. Net jeigu jau turėjote savo mėgstamą keptos duonos ir padažo duetą, šis bus mėgstamesnis 🙂
Tinka visoms šventėms, visoms progoms, o kartais ir be progos!
Video receptą rasite Alfo IG profilyje
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
5–6 asm.
Gaminimo laikas: 15 min.
Keptos duonos ir padažo užkandžiui pagaminti reikia:
140 g JORĖ juodos duonos su saulėgrąžomis
150 g baltos duonos
210 g juodos raikytos duonos
½ stiklinės aliejaus duonai kepti
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
20 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Tilsit“
1 šaukšto RAMBYNO lydyto tepamo sūrelio „Mildutė“
3 šaukštų ŽEMAITIJOS natūralios grietinės
1 šaukštelio KIKKOMAN padažo „Kimchi“
1 vidutinio pomidoro
2 skiltelių česnako
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
Keleto šviežių bazilikų lapelių padažui papuošti
4 GAIDELIS krekerių „Grietinė ir svogūnas“
KEPTAI DUONAI:
JORĖS juodą duoną su saulėgrąžomis, baltą ir juodą raikytą duonas supjaustykite juostelėmis, apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.
Iškepusią duoną sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Berkite KOTANYI druskos ir pipirų mišinio, smulkiai tarkuoto GERMANTO puskiečio sūrio „Tilsit“.
PADAŽUI
Dubenyje sumaišykite RAMBYNO lydytą tepamą sūrelį „Mildutė“, ŽEMAITIJOS natūralią grietinę, KIKKOMAN padažą „Kimchi“. Iš pusės pomidoro išspauskite sultis, likusią dalį smulkiai supjaustykite, sutarkuokite česnaką ir išmaišykite.
Padažą apibarstykite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu ir puoškite šviežiais bazilikų lapeliais.
Keptos duonos juosteles merkite į padažą, šalia patiekite GAIDELIS krekerių „Grietinė ir svogūnas“.
Gardžių atradimų.