Kepta balta mišrainė su triušiena (Receptas)
- eglerace
- 2022-07-01
- 1 min. skaitymo

5 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Baltai mišrainei su triušiena pagaminti reikia:
2 vidutinių bulvių
1 vidutinės morkos
5 šaukštų OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus
200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė
50 g konservuotų agurkėlių
3–4 šaukštų majonezo
½ vidutinės citrinos
½ mažo svogūno
5 šaukštų GLOBUS smulkių žirnelių
5 virtų kiaušinių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Keleto rūgštynių lapelių (papuošimui)
Valytas bulves ir morkas supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais, sumaišykite su 3 šaukštais OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus, druska, pipirais. Tolygiai paskirstykite ant skardos su sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija 160 °C temp. apie 25 min., o tada atvėsinkite.
LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite kubeliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su likusiu aliejumi ant vidutinės kaitros. Nuolat maišykite ir kaitinkite apie 5 min., kol iškeps ir apskrus.
Konservuotus agurkėlius supjaustykite smulkiais kubeliais.
Majonezą sumaišykite su citrinos žievele ir 1 šaukštu citrinos sulčių.
Į lėkštės centrą sudėkite smulkintus svogūnus, aplink išdėliokite keptas daržoves, agurkėlius, keptą triušieną, #GLOBUS smulkius žirnelius, pilkite padažą, sudėkite pusiau perpjautus virtus kiaušinius, berkite juodųjų pipirų ir papuoškite rūgštynių lapeliais.
Gardžių atradimų.