Kalėdų pietums paruoškite visus sužavėsiančią antį, kurios aromatas visus tiesiog hipnotizuos.
#Alfodidysisšou laidas žiūrėkite čia
Keptai Kalėdiniai ančiai pagaminti reikia:
1 anties
1 šaukštelio kardamono
1 vidutinio dydžio imbiero gabaliuko
7–6 KOTANYI gvazdikėlių
1 šaukšto BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
1 šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
4 cinamono lazdelių
750 ml kalėdinio vyno
60 ml NESPRESSO espreso kavos
½ stiklinės šaldytų vyšnių
½ stiklinės cukatų
2 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo
1 citrinos žievelės
1 žaliosios citrinos žievelės
1 apelsino žievelės
1 greipfruto žievelės
3 šaukštų KIKKOMAN padažo „Teriyaki BBQ“
2 šakelių rozmarino
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Antį įdėkite į skardą, pabarstykite kardamonu, įtarkuokite imbiero, užberkite DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus, KOTANYI gvazdikėlių, KOTANYI druskos, KOTANYI juodųjų pipirų ir apšlakstykite BORGES alyvuogių aliejumi „Extra Virgin“. Tada visus prieskonius ir aliejų įtrinkite į antį. Anties sparnelius užkiškite už anties. Toliau sudėkite cinamono lazdeles, supilkite kalėdinį vyną ir NESPRESSO espreso kavą.
Kepkite 4 valandas 150 °C temp. orkaitėje su viršutinio ir apatinio kaitinimo funkcija.
Kepimo pabaigoje susidariusius anties taukus nusemkite su plokščiu samčiu (juos galite panaudoti kepant bulves, daržoves, gaminant bulvių košę). Tada sudėkite šaldytas vyšnias, cukatas, DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemą, užtarkuokite apelsino, greipfruto, citrinos, žaliosios citrinos žievelių, ant anties užtepkite KIKKOMAN padažo „Teriyaki BBQ“ ir papuoškite rozmarino šakelėmis.
Skanaus!